Sociální služby určené seniorům ve Strakonicích - Kulířová, Petra (2011)
Cílem diplomové práce je hodnocení dostupnosti a finanční dostupnosti pobytových sociálních sluţeb pro seniory ve Strakonicích ve vztahu k tendencím demografického vývoje obyvatel města, zvláště jeho věkové struktury. V práci jsou rozebrány druhy a formy sociálních sluţeb určených stárnoucí vrstvě obyvatelstva v České republice, které jsou následně konfrontovány s prognózami demografického vývoje a jeho věkové struktury. Podobný přístup uplatním i ve městě Strakonice. Dílčím cílem studie je také zjištění forem financování sociálních sluţeb, především se zřetelem na strukturu příjmů a výdajů na pobytové sociální sluţby pro seniory, a to jak v celé republice, tak i na financování sociálních sluţeb na území vybraného města. V poslední části diplomové práce je zpracována ekonomická analýza konkrétního zařízení pobytových sluţeb pro seniory ve Strakonicích.