Zvláštnosti podnikatelského prostředí Baskitska a možnosti rozšíření spolupráce s ČR - Drbohlavová, Eva (2011)
Práce se zabývá zvláštnostmi podnikatelského prostředí teritoria Baskicko. Popisuje baskickou kulturu, ekonomiku, zahraniční obchod a možnosti rozšíření obchodní spolupráce s Českou republikou. Podnikatelské prostředí Baskicka bylo analyzováno na základě informací ze statistických úřadů, oficiálních bulletinů baskické vlády a internetových článků. Obsah je rozložen do pěti kapitol. První čtyři kapitoly jsou zpracovány za pomoci PEST analýzy (podnikatelské, ekonomické, sociální a technologické prostředí) a pátá kapitola je výsledkem dotazníkového šetření a popisuje baskické podnikatelské prostředí očima českých obchodníků a možnosti rozšíření obchodní spolupráce s ČR.