Zdravotně orientovaný cestovní ruch - Bendová, Vendula (2011)
Bakalářská práce se zabývá zdravotně orientovaným cestovním ruchem, jakožto relativně novou formou cestovního ruchu, která v posledních letech získává na popularitě. První část práce se věnuje teoretickému vymezení jednotlivých pojmů (např. zdravotní turistika, zdravotní turista), také z pohledu anglické terminologie. V další části jsou analyzovány významné destinace zdravotního cestovního ruchu ve světě, jejich nabídka. Dále se práce zaměřuje na zdravotně orientovaný cestovní ruch České republiky. Praktická část sestává z dotazníkového šetření, které bylo provedeno mezi zahraničními klienty několika vybraných pražských klinik.