Zdravotně orientovaný cestovní ruch - Bendová, Vendula; Valentová, Jana; Rolínek, Igor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce se zabývá zdravotně orientovaným cestovním ruchem, jakožto relativně novou formou cestovního ruchu, která v posledních letech získává na popularitě. První část práce se věnuje teoretickému vymezení jednotlivých pojmů (např. zdravotní turistika, zdravotní turista), také z pohledu anglické terminologie. V další části jsou analyzovány významné destinace zdravotního cestovního ruchu ve světě, jejich nabídka. Dále se práce zaměřuje na zdravotně orientovaný cestovní ruch České republiky. Praktická část sestává z dotazníkového šetření, které bylo provedeno mezi zahraničními klienty několika vybraných pražských klinik.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses