Jednotné evropské nebe - Doležal, Ladislav (2011)
Tato práce analyzuje program Jednotné evropské nebe, který má za cíl reorganizaci vzdušného prostoru a efektivnější poskytování navigačních a letových sluţeb v Evropě. Rozebírá stav implementace jednotlivých funkčních bloků vzdušného prostoru a popisuje Maastricht Upper Area Control, coţ je středisko řízení letového prostoru zahrnující čtyři státy.