Trajektorie medikamentů od základního výzkumu ke spotřebiteli - Novotná, Ivana; Drozen, František; Šípek, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce pojednává o trajektorii léčivých přípravků (medikamentů) od základního výzkumu ke spotřebiteli, po jejímž zdárném ukončení může spotřebitel užívat účinné a hlavně bezpečné léčivé přípravky. Cílem této práce je popsat trajektorii léčivých přípravků jako kompletní celek. V rámci této práce jsou postupně vysvětleny a popsány všechny klíčové pojmy, procedury a subjekty od výzkumu a vývoje, přes registraci, cenotvorbu, distribuci až po reklamu na léčivé přípravky. Velký důraz je kladen na srozumitelnost jednotlivých odborných pasáží, tak aby čtenář nemající farmaceutické vzdělání mohl vstoupit do probírané tématiky a po přečtení byl schopen "vstřebat" a pochopit základní poznatky.
Vedoucí práce: František Drozen
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses