Zlato a stříbro na mezinárodním trhu - Hájková, Markéta; Malý, Josef, 1958-; Nejedlý, Michal, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato práce bude zaměřena na zlato a stříbro a jejich postavení na mezinárodním trhu. Prostřednictvím jejich historického vývoje zanalyzuji hlavní význam zlata a stříbra pro společnost jak v minulosti, tak v dnešní době. Na základě poznatků zjištěných z analýzy a názorů významných investorů a odborníků dnešní doby, nastíním budoucí vývoj zlata a stříbra. Hlavním cílem práce bude predikce budoucího významu zlata a stříbra na trhu. Práce také bude zahrnovat úvahy o znovuzavedení zlatého standardu. O znovuzavedení zlatého standardu se vedou dlouhé debaty již od jeho ukončení, a proto se zaměřím na vysvětlení hlavních výhod a nevýhod zlatého standardu v dnešní ekonomice.
Vedoucí práce: Josef Malý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses