Vliv přílivu PZI na strukturu exportu ČR - Wolf, Vojtěch (2011)
Vysoký příliv přímých zahraničních investic do ČR v posledních dvaceti letech ovlivnil českou ekonomiku v mnoha rovinách. Cílem práce je analyzovat, do jaké míry působí na objem a strukturu exportu ČR a z širšího pohledu také na další položky platební bilance. Dále popisuje vývoj přílivu přímých zahraničních investic v souvislosti s investičními pobídkami a nepřímé efekty, kterými firmy se zahraniční účastí působí na exportní výkonnost domácích firem.