Vliv přílivu PZI na strukturu exportu ČR - Wolf, Vojtěch; Pavlík, Zdeněk; Nejedlý, Michal, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Vysoký příliv přímých zahraničních investic do ČR v posledních dvaceti letech ovlivnil českou ekonomiku v mnoha rovinách. Cílem práce je analyzovat, do jaké míry působí na objem a strukturu exportu ČR a z širšího pohledu také na další položky platební bilance. Dále popisuje vývoj přílivu přímých zahraničních investic v souvislosti s investičními pobídkami a nepřímé efekty, kterými firmy se zahraniční účastí působí na exportní výkonnost domácích firem.
Vedoucí práce: Zdeněk Pavlík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses