Česká republika jako exportně orientovaná malá otevřená ekonomika - Salga, Jan (2011)
S rostoucí globalizací a větší otevřeností ekonomiky České republiky je její hospodářská situace stále více závislá na externím vývoji. Tato práce se zabývá současnou pozicí České republiky jako malé exportně orientované ekonomiky v mezinárodním obchodu se zhodnocením její míry otevřenosti, zapojení do provádění společné obchodní politiky Evropské unie i tvorby a realizace její proexportní politiky.