Vliv vstupu do Schengenského prostoru na ekonomiku České republiky - Tabáková, Veronika; Klosová, Anna, 1942-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem bakalářské práce je zjistit, zda došlo vstupem do Schengenského prostoru ke změnám v oblastech imigrace a trestné činnosti v ČR. Práce charakterizuje proces vstupu ČR do Schengenského prostoru, analyzuje vliv vstupu na trestnou činnost a imigraci pracovní síly, v neposlední řadě analyzuje dopad uvedených faktorů na vývoj ekonomiky ČR a podává řešení. Práce srovnává stav před vstupem, komentuje, čím byl způsoben pohyb těchto ukazatelů a nastiňuje jejich vývoj. Srovnáváním statistických údajů práce zcela vyvrací přesvědčení o tom, že pouhé uvolnění hranic může za pohyby uvedených faktorů, ať už směrem nahoru nebo dolů.
Vedoucí práce: Anna Klosová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses