Zajišťování úvěrů při vývozu do zemí Latinské Ameriky - Turčáni, Jakub; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Chaloupka, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Export je pro Českou republiku významný a jde vidět, že je kladen velký důraz na jeho podporu. Tuzemští vývozci jsou díky tomu konkurenceschopní na zahraničních trzích. Nedílnou součástí státní podpory je financování vývozu a následné pojištění úvěru státem zřizovanými institucemi. Toto pojištění slouží především proti teritoriálním rizikům, která nejsou tržně pojistitelná a ochranou před nimi jsou v podstatě pouze produkty EGAPU. Ty jsou stále více využívány i při vývozu do zemí Latinské Ameriky, protože obrat obchodu s tamějšími státy vykazuje rostoucí tendenci. Jednou z firem, která vyuţívá pojistných produktů EGAP, je i Strojimport a.s. Díky zkušenostem této společnosti jsem tak byl schopen stanovit podobu doporučeného postupu při žádání o pojištění od EGAPU, které je pro české vývozce velmi důležité.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses