Super Decisions - software pro rozhodování na základě metody ANP - Chylíková, Alena; Kalčevová, Jana; Černohous, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá především popisem práce s programem Super Decisions při řešení rozhodovacích problémů na základě ANP (Analytic Network Process) metody. Tato metoda představuje síťové zobecnění hierarchické metody AHP (Analytic Hierarchy Process) a její výhoda spočívá hlavně v možnosti zahrnout do modelu všechny existující vazby (včetně zpětných). V první části práce je představeno teoretické pozadí problematiky, uvedena stupnice párového srovnání důležitá pro ohodnocení vazeb a sestaven obecný postup vytváření ANP modelu. Ve druhé, stěžejní, části je vytvořen stručný tutoriál k programu Super Decisions pro řešení jednovrstvého ANP a vícevrstvého BOCR modelu, obsahující kromě naformulování modelů taktéž část týkající se analýzy výsledků. Uvedené postupy jsou vždy vysvětlovány na konkrétních příkladech.
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses