Vliv náboženství na podnikatelskou etiku a obchodní etiketu v arabských zemích - Kletečková, Zdeňka; Gullová, Soňa, 1954-; Klosová, Anna, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem bakalářské práce je analýza vlivu náboženství na podnikatelskou etiku a obchodní etiketu v arabských zemích. Vzhledem k omezenému rozsahu se zaměřuje pouze na islám a jeho vlivy. V první části práce vymezuje arabské země a zabývá se vznikem, historickým vývojem a základním pramenem víry islámu. Dále vysvětluje náboženské právo "šaría" a povinnosti věřícího plynoucí z náboženství. Klíčovou část práce představuje kapitola, která se zabývá charakteristikou zvyklostí obchodní etikety a podnikatelské etiky v arabských zemích a analýzou míry vlivu islámu na tyto zvyklosti. V závěru práce porovnává popsanou teorii se zkušenostmi obchodních zástupců českých společností, které jsou v obchodním styku s arabskými partnery.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses