Finanční analýza MONTYFAJ, s.r.o. - Zoubek, Michal (2011)
Finanční analýza malé stavební firmy v období let 2005 - 2009, zaměřená na bankrotní modely a riziko úpadku. Obsahem analýzy je shrnutí ekonomické situace v odvětví ve sledovaném období, popis analyzovaného podniku, identifikace jeho hlavních konkurentů a SWOT analýza. Aplikační část se zabývá horizontální a vertikální analýzou, analýzou pomocí poměrových ukazatelů, Du Pontovým rozkladem, výpočtem ekonomické přidané hodnoty (EVA), srovnáním podniku s odvětvím a na závěr se zabývá výpočtem vybraných bankrotních a bonitních modelů. Poslední částí finanční analýzy je závěr a zhodnocení celé analýzy, včetně predikce vývoje finanční situace podniku.