Finanční analýza MONTYFAJ, s.r.o. - Zoubek, Michal; Schönfeld, Jaroslav; Horník, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Finanční analýza malé stavební firmy v období let 2005 - 2009, zaměřená na bankrotní modely a riziko úpadku. Obsahem analýzy je shrnutí ekonomické situace v odvětví ve sledovaném období, popis analyzovaného podniku, identifikace jeho hlavních konkurentů a SWOT analýza. Aplikační část se zabývá horizontální a vertikální analýzou, analýzou pomocí poměrových ukazatelů, Du Pontovým rozkladem, výpočtem ekonomické přidané hodnoty (EVA), srovnáním podniku s odvětvím a na závěr se zabývá výpočtem vybraných bankrotních a bonitních modelů. Poslední částí finanční analýzy je závěr a zhodnocení celé analýzy, včetně predikce vývoje finanční situace podniku.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses