Zbierka riešených príkladov lineárneho programovania - Ďuricová, Alexandra (2011)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zostavenie nových príkladov z oblasti lineárneho programovania. Príklady v práci obsahujú všetky formálne náležitosti, ktoré sú nevyhnutné pre správnu interpretáciu. Zadania sú tvorené na základe reálnych problémov a pozostávajú z čo najviac reálných hodnôt. Práca je rozdelená do deviatich kapitol, z ktorých osem predstavuje vždy jednu oblasť lineárneho programovania. Prvá kapitola je krátky úvod do teórie lineárneho programovania. Druhá kapitola pozostáva z dvoch podkapitol predstavujúcich celočíselné a neceločíselné programovanie. Táto kapitola je zo všetkých najrozsiahlejšia a obsahuje 9 príkladov. Nasledujú štyri kapitoly tvorené príkladmi neceločíselného programovania a posledné tri kapitoly obsahujú príklady celočíselného programovania.