Zbierka riešených príkladov lineárneho programovania - Ďuricová, Alexandra; Šindelářová, Irena; Kořenář, Václav, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zostavenie nových príkladov z oblasti lineárneho programovania. Príklady v práci obsahujú všetky formálne náležitosti, ktoré sú nevyhnutné pre správnu interpretáciu. Zadania sú tvorené na základe reálnych problémov a pozostávajú z čo najviac reálných hodnôt. Práca je rozdelená do deviatich kapitol, z ktorých osem predstavuje vždy jednu oblasť lineárneho programovania. Prvá kapitola je krátky úvod do teórie lineárneho programovania. Druhá kapitola pozostáva z dvoch podkapitol predstavujúcich celočíselné a neceločíselné programovanie. Táto kapitola je zo všetkých najrozsiahlejšia a obsahuje 9 príkladov. Nasledujú štyri kapitoly tvorené príkladmi neceločíselného programovania a posledné tri kapitoly obsahujú príklady celočíselného programovania.
Vedoucí práce: Irena Šindelářová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses