Optimalizace výroby a rozvozu v pekařství - Bilá, Tereza (2011)
Tématem této bakalářské práce je optimalizace výroby a rozvozu. Práce si klade za cíl seznámit čtenáře s výrobní úlohou v případě, kdy je požadovaný rozsah výroby daný,a popsat řešení takové úlohy pomocí modifikované simplexové metody s dolními, respektive horními mezemi. Dále seznamuje s rozvozní úlohou s jedním distribučním centrem a jedním vozidlem. V praktické části jsou tyto úlohy aplikovány na reálných datech firmy Pekařství Martínek. Tato práce směřuje ke stanovení optimální výroby s cílem maximalizace zisku při daných podmínkách a stanovení optimálního rozvozu z pekařství do jednotlivých obchodů s cílem minimalizace ujetých kilometrů. V závěru je uvedeno zhodnocení splnění vytyčených cílů.