Optimalizace výroby a rozvozu v pekařství - Bilá, Tereza; Kalčevová, Jana; Flusserová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tématem této bakalářské práce je optimalizace výroby a rozvozu. Práce si klade za cíl seznámit čtenáře s výrobní úlohou v případě, kdy je požadovaný rozsah výroby daný,a popsat řešení takové úlohy pomocí modifikované simplexové metody s dolními, respektive horními mezemi. Dále seznamuje s rozvozní úlohou s jedním distribučním centrem a jedním vozidlem. V praktické části jsou tyto úlohy aplikovány na reálných datech firmy Pekařství Martínek. Tato práce směřuje ke stanovení optimální výroby s cílem maximalizace zisku při daných podmínkách a stanovení optimálního rozvozu z pekařství do jednotlivých obchodů s cílem minimalizace ujetých kilometrů. V závěru je uvedeno zhodnocení splnění vytyčených cílů.
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses