Režimy doručování zásilek v kurýrních a přepravních společnostech - Hradecký, Ondřej; Fábry, Jan, 1967-; Borovička, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Jen v České republice existuje obrovské množství různých přepravních a kurýrních společností. Každá z nich nabízí svým zákazníkům možnost posílat různé druhy zásilek na místa nacházející se skoro kdekoliv, ať už v naší republice či jinde na světě. Tato práce je rozdělena na dvě hlavní části. V té první jsou teoreticky popsány dva modely distribučních úloh, jež jsou z hlediska přepravních a kurýrních služeb relevantní. Po tomto teoretickém popisu následuje přiblížení modelů realitě tak, že jsou jejich jednotlivé části popsány na konkrétních situacích u dvou různých společností. V druhé části je uveden krátký přehled kurýrních a přepravních společností a u nich je proveden detailnější rozbor režimů, které může zákazník volit při přepravě zásilek. Je zmíněna například mezinárodní společnost DHL, dále PPL, Česká pošta a závěrem také EPS. U obou částí práce je kladen velký důraz na popis časových oken a penalizací s nimi spojených.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses