Projektové řízení - certifikáty IPMA a PMI - popis a srovnání - Kryst, Tomáš (2011)
Bakalářská práce se zabývá certifikacemi pro projektové řízení. Představuje dvě profesní organizace projektového řízení IPMA a PMI. Zabývá se jejich historií i rozšířením. Detailně popisuje certifikační programy, které organizace nabízejí projektovým manažerům. Každá certifikace je popsána z pohledu využití, přínosu pro projektové manažery a certifikačního procesu. Nechybí ani cenová stránka certifikačního procesu a požadované nároky na znalosti a dovednosti. Práce obsahuje i základní seznámení s metodikou, kterou používají obě organizace. Metodika je shrnuta do standardů projektového řízení PMBOK Guide a ICB (CzNCB). Jejich popis je v práci z důvodu rozsahu dokumentů omezen na vymezení základních pojmů a přiblížení struktury. Pro získání celkového nadhledu nad popisovanou problematikou je na závěr provedeno srovnání.