Projektové řízení - certifikáty IPMA a PMI - popis a srovnání - Kryst, Tomáš; Kuncová, Martina, 1974-; Novotný, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Bakalářská práce se zabývá certifikacemi pro projektové řízení. Představuje dvě profesní organizace projektového řízení IPMA a PMI. Zabývá se jejich historií i rozšířením. Detailně popisuje certifikační programy, které organizace nabízejí projektovým manažerům. Každá certifikace je popsána z pohledu využití, přínosu pro projektové manažery a certifikačního procesu. Nechybí ani cenová stránka certifikačního procesu a požadované nároky na znalosti a dovednosti. Práce obsahuje i základní seznámení s metodikou, kterou používají obě organizace. Metodika je shrnuta do standardů projektového řízení PMBOK Guide a ICB (CzNCB). Jejich popis je v práci z důvodu rozsahu dokumentů omezen na vymezení základních pojmů a přiblížení struktury. Pro získání celkového nadhledu nad popisovanou problematikou je na závěr provedeno srovnání.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses