Plánování projektu Uvedení nového barevného skla na trh - Sázavová, Kristýna (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá řízením projektů. Problematika je vysvětlena v teoretické části, která obsahuje základní pojmy, organizační strukturu, zájmové subjekty, fáze životního cyklu projektu, postupy při řízení projektů, atd. Praktická část této bakalářské práce je zaměřena na plánování reálného projektu jedné severočeské sklářské firmy, konkrétně uvedením nového barevného skla na trh. V praktické části byl k řešení projektu použit program Microsoft Office Project 2007. Výstupy z programu jsou v závěru práce porovnány s původně zadanými podmínkami, zároveň součástí projektu je i Ganttův diagram, obsahující kritickou cestu, analýzu nákladů, analýzu zdrojů a analýzu rizik. V závěru práce je rozhodnutí o realizaci projektu.