Finanční fundraising - Sedláčková, Klára; Boukal, Petr, 1962-2022; Eisler, Jan, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá finančním fundraisingem, jehož úkolem je sehnat pro nestátní neziskovou organizaci z různých zdrojů dostatečné množství finančních prostředků sloužících k naplňování poslání. Cílem práce je charakterizovat možné zdroje financování nestátní neziskové organizace a popsat způsoby, jak od jednotlivých zdrojů podporu získat. Dále také poukázat na ostatní činnosti, které s fundraisingem souvisí a které podporují jeho úspěchy. Praktická část má posloužit k aplikaci fundraisingových postupů na konkrétní občanské sdružení a k vysvětlení příčin nevyužívání některých druhů fundraisingu, které jiná nezisková organizace využívá. V teoretické části jsou uvedeny zdroje financování, jednotlivé druhy fundraisingu a metody oslovování dárců (metody fundraisingu). Kvůli úzké vazbě na fundraising je zde popsána také problematika rozpočetnictví. Práce se dále zabývá vztahy s potenciálními a již existujícími dárci a později také problematikou PR, neboť vztahy s veřejností ovlivňují pohled potenciálních dárců na organizaci a tím rozhodování o poskytnutí či neposkytnutí příspěvku. Praktická část slouží jako aplikace využitelnosti fundraisingu v praxi.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses