Elektronická komunikace mezi daňovou správou a daňovým subjektem - Hůlková, Vendula (2011)
Tématem zvoleným pro mou bakalářskou práci bude "elektronická komunikace mezi daňovou správou a daňovým subjektem". V teoretické rovině bych ráda nastínila základní pojmy vztahující se k této formě komunikace, představila bych její vývoj a především bych uvedla její jednotlivé formy. Práce bude nejvíce zaměřena na dvě formy elektronické komunikace, a to datové schránky a elektronická podání. V praktické části bych ráda představila, jak se tyto dvě služby používají a pokusila bych se detailně předvést celý proces absolvovaný při podání daňového přiznání s jejich využitím. Chtěla bych poskytnout přehledné shrnutí dvou vyjmenovaných služeb s jejich klady a zápory. Budu vycházet především ze svých poznatků, dále také oslovím ostatní uživatele elektronické komunikace s daňovou správou (zejména prostřednictvím dotazníků) a dalším informačním zdrojem pro mě bude místní finanční úřad. Práce by měla být napsána jednoduchou a srozumitelnou formou tak, aby mohla sloužit i těm daňovým subjektům, kteří dosud nemají žádné informace k dané problematice.