Možnosti zavedení výuky IFRS na OA a VOŠ - Nedvídek, Václav (2011)
Diplomová práce se zabývá možnostmi zavedení IFRS do výuky na OA a VOŠ. Práce vychází ze současného stavu výuky účetnictví na OA a VOŠ a popisuje problémy této výuky. Dále je v práci charakterizován současný vývoj účetnictví ve světě a požadavky trhu práce na absolventy OA a VOŠ a vyústěním této části práce je konstatování nutnosti zavedení IFRS do výuky na OA a VOŠ. V klíčové závěrečné kapitole práce navrhuje možnosti zařazení IFRS do výuky na OA a VOŠ a předkládá konkrétní tematické plány pro konkrétní způsoby tohoto zařazení.