Fenomén moderní doby – Biopotraviny - Štěrbová, Daniela (2011)
Bakalářská práce na téma Fenomén moderní doby - Biopotraviny se zabývá marketingovou orientací na trhu biopotravin a ekologického zemědělství. Cílem práce je zanalyzovat míru informovanosti a vzdělanosti spotřebitelů v oblasti biopotravin. Teoretická část definuje základní pojmy a zkoumá jednotlivé nástroje marketingového mixu jako je produkt - biopotravina, distribuce, cena a propagace. Praktická část již zahrnuje řešení vlastního výzkumu zaměřeného na znalosti a povědomí spotřebitelů o biopotravinách, který byl prováděn metodou dotazníkového šetření. Analýza údajů výzkumu je stěžejní pro vyvození závěrů a navržení některých vhodných doporučení v oblasti marketingu biopotravin a ekologického zemědělství.