B2B marketing - Pospíšilová, Lucie (2011)
Cílem této bakalářské práce je aplikovat teoretické poznatky z oblasti B2B marketingu na příklad marketingových procesů v konkrétní firmě, zhodnotit současný stav její činnosti s ohledem na principy B2B a navrhnout relevantní doporučení. Teoretická část se zabývá specifickými charakteristikami B2B marketingu, popisuje jeho odlišnosti od marketingu na spotřebitelských trzích, věnuje se problematice nákupního chování organizací a vymezuje zvláštní znaky marketingového mixu v oblasti B2B. V praktické části jsou shrnuté teoretické poznatky vztaženy k aplikaci B2B marketingu ve Schwarzkopf Professional, divizi profesionální vlasové kosmetiky firmy Henkel.