Ochrana spotřebitele v letecké dopravě - Vrabcová, Jana; Horová, Olga; Haburová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce se zabývá situací spotřebitele v oblasti letecké dopravy na území EU. Analyzuje současnou situaci v letecké dopravě a poskytuje rozbor legislativy upravující práva spotřebitele. Cílem práce je analýza dodrţení práv spotřebitelů leteckými společnostmi a úrovně informovanosti spotřebitelů. Práce se dotýká i bezpečnosti na letištích, kterou hodnotí z hlediska spotřebitelů. Pouţitou metodou sběru primárních informací je internetový dotazník a sebraná data jsou zpracována pomocí metod popisné statistiky a regresní analýzy. Uskutečněné šetření detekuje nedostatečné dodrţení práv spotřebitelů leteckými společnostmi a nízkou úroveň informovanosti spotřebitelů. Na základě regresní závislosti mezi těmito proměnnými práce přináší doporučení na intenzivní zvyšování informovanosti spotřebitelů.
Vedoucí práce: Olga Horová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses