Analýza české a zahraniční nestátní neziskové organizace - Sladká, Alena (2011)
Cílem této diplomové práce byla analýza české a španělské nestátní neziskové organizace a v rámci mezinárodního porovnání ve vybraných oblastech určení jejich společných a rozdílných rysů. Za reprezentanta českého neziskového sektoru bylo na základě souboru kritérií výběru zvoleno občanské sdružení ADRA ČR a španělský neziskový sektor zastupovala organizace Manos Unidas. Provedená analýza upozornila na odlišnosti ve zkoumaných oblastech, které ale nebyly natolik významné, aby jedna z analyzovaných NNO mohla být označena jako podstatně lepší. Přesto občanskému sdružení ADRA ČR byla v rámci této diplomové práce poskytnuta dílčí doporučení pro přenesení dobré praxe ze španělské organizace Manos Unidas.