Analýza české a zahraniční nestátní neziskové organizace - Sladká, Alena; Boukal, Petr, 1962-2022; Šmídová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem této diplomové práce byla analýza české a španělské nestátní neziskové organizace a v rámci mezinárodního porovnání ve vybraných oblastech určení jejich společných a rozdílných rysů. Za reprezentanta českého neziskového sektoru bylo na základě souboru kritérií výběru zvoleno občanské sdružení ADRA ČR a španělský neziskový sektor zastupovala organizace Manos Unidas. Provedená analýza upozornila na odlišnosti ve zkoumaných oblastech, které ale nebyly natolik významné, aby jedna z analyzovaných NNO mohla být označena jako podstatně lepší. Přesto občanskému sdružení ADRA ČR byla v rámci této diplomové práce poskytnuta dílčí doporučení pro přenesení dobré praxe ze španělské organizace Manos Unidas.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses