Ochrana spotřebitele u rizikových výrobků - Pospíšilová, Karolína; Horová, Olga; Remtová, Květa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Práce se zabývá tématem nebezpečných výrobků na českém trhu. V teoretické části shrnuje legislativní úpravu týkající se rizikových výrobků a další významné okruhy, které spadají do kompetence této práce. Jedná se o informační systém RAPEX, označování výrobků, značky pro spotřebitele a v neposlední řadě také dozorčí orgány, zabývající se touto problematikou. V praktické části je proveden výzkum o informovanosti spotřebitelů v této problematice. Výzkum je prováděn formou dotazníků. Cílem práce je analyzovat, jak jsou spotřebitelé seznámeni se svými právy a povinnostmi, jak se orientují v problematice ochrany spotřebitele a nebezpečných výrobků nebo jak se zajímají o značky pro spotřebitele.
Vedoucí práce: Olga Horová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses