Analýza typů fúzí uskutečněných v roce 2010 v ČR - Kučerová, Renata (2011)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku fúzí. Obsahuje odlišení pojmů fúze, akvizice a podnikové kombinace, možné členění fúzí a motivy pro uskutečnění fúze. Dále se zabývá obchodněprávní úpravou, která je obsažena v zákoně o přeměnách obchodních společností a družstev. Nezanedbatelnou část tvoří i účetní a daňová problematika v souvislosti s fúzemi. Jádrem celé práce je provedená analýza uskutečněných fúzí v roce 2010.