Analýza typů fúzí uskutečněných v roce 2010 v ČR - Kučerová, Renata; Skálová, Jana, 1967-; Mařasová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku fúzí. Obsahuje odlišení pojmů fúze, akvizice a podnikové kombinace, možné členění fúzí a motivy pro uskutečnění fúze. Dále se zabývá obchodněprávní úpravou, která je obsažena v zákoně o přeměnách obchodních společností a družstev. Nezanedbatelnou část tvoří i účetní a daňová problematika v souvislosti s fúzemi. Jádrem celé práce je provedená analýza uskutečněných fúzí v roce 2010.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses