Analýza sortimentu firmy Druchema - Daňková, Diana (2011)
Práce pojednává o české tradiční společnosti Druchema, která distribuuje na trh produkty z oblasti chemie, lepidel, barev na textil nebo výrobky pro sport. Autor vychází z teorie marketingového mixu, sortimentu a uplatňovaných analýz. Pomocí analýzy jednotlivých řad jsou určeny výrobky, které by se měly dále podporovat anebo naopak vyřadit. Je zde vysvětlena závislost sortimentu na restrukturalizaci podniku a finanční krizi. Práce se zaměřuje na dílčí část sortimentu -- velikonoční produkty.