Mzdové účetnictví v roce 2010 v komparaci se změnami roku 2011 - Jánová, Iveta (2011)
Diplomová práce se zabývá regulací mzdového účetnictví. Cílem je poskytnout ucelený obraz výpočtu mzdy zaměstnance v roce 2010 a zachycení v účetnictví zaměstnavatele. Postupně se věnuji problematice pracovněprávních vztahů, odměňování zaměstnanců, zdravotnímu pojištění a sociálnímu zabezpečení, výpočtu daně z příjmu ze závislé činnosti. V předposlední kapitole se zabývám změnám, které nastaly v roce 2011. Poslední kapitola je věnována komplexnímu příkladu, který zachycuje výpočet mzdy v roce 2010 v porovnání s rokem 2011.