Business metadata repository – praktické aspekty implementace - Procházka, Martin; Slánský, David; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Diplomová práce se zaobírá problematikou byznys metadat a praktických aspektů jejich implementace a používání. Pro popis této problematiky jsem zvolil prostředí podnikových informačních systémů a datových skladů. V první části práce vymezuji pojem metadat na obecné úrovni. Uvádím zde historický pohled na metadata, klasifikaci a nejčastěji užívané standardy. V druhé kapitole se věnuji užšímu pojetí byznys metadat a jejich praktickému použití. Třetí kapitola je zaměřena na analýzu uživatelských požadavků na byznys metadata. Na tomto místě analyzuji výsledky třech průzkumů a následně provádím jejich srovnání. Závěrem práce se věnuji absenci byznys metadat v prostředí reálné praxe. Hlavní přínos práce vidím v popisu klíčových prvků konceptu byznys metadat a analýze dopadů jejich absence.
Vedoucí práce: David Slánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses