Plánování a analýzy efektů podnikové informatiky - Bauerová, Zuzana; Pour, Jan; Heller, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
V této diplomové práci je rozebírána problematika efektů Business inteligence (BI). Jsou zde blíže popsány přínosy a možnosti využití BI v jednotlivých aplikačních oblastech, kterými jsou finance, marketing, výroba, logistika, řízení vztahů s dodavateli, lidské zdroje, CI, web analytics, informatika a CPM. Efektů, které BI přináší, je celá řada. Dají se rozdělit do jednotlivých kategorií, kterými jsou efekty ekonomické, zákaznické, personální a zvýšení procesní a analytické výkonnosti. BI přináší mnoho výhod do všech zmíněných aplikačních oblastí. Ovšem v každé z nich se mohou vyskytovat i problémy, které s sebou může přinášet zavedení BI do jednotlivých oblastí. Cílem této práce je zhodnotit možnosti plánování a analýz efektů BI. Mou snahou je blíže čtenáře seznámit s efekty přinášenými BI, jejich rozčleněním jak podle aplikačních oblastí, tak na základě stanovených kategorií a jiných vlastností. Veškeré uvedené efekty jsou sesbírány z případových studií a jiné uvedené literatury. Hlavním přínosem této práce je sjednocený pohled na efekty, které BI přináší po zavedení do podniku. U každého efektu budou uvedeny základní dimenze, které je potřeba sledovat během analýz jejich dosahování, a význam pro podnik v rámci jejich plánování. Práce může sloužit i jako podklad pro další témata týkající se především efektů BI či jednotlivých aplikačních oblastí.
Vedoucí práce: Jan Pour
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses