Vnitřní ekonomická rovnováha Itálie na počátku 3. tisíciletí - Štefan, Vojtěch (2011)
Práce se zabývá vnitřní ekonomickou rovnováhou Itálie na počátku 3. tisíciletí se zaměřením na dopady světové finanční a hospodářské krize na zemi a její veřejný dluh. Zachycuje historický vývoj italské ekonomiky ve 2. polovině 20. století. Popisuje strukturální problémy, které v současnosti Itálii nejvíce trápí, mezi něž patří přítomnost mafie, problémy na trhu práce a regionální dualismus.