Analýza procesní zralosti organizace - Havlín, Petr; Řepa, Václav, 1958-; Pálka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Diplomová práce se zabývá posouzením vyzrálosti zdravotnické záchranné služby středočeského kraje dle procesních a podnikových faktorů modelu PEMM (Process and Enterprise Maturity Model). Toto posouzení bylo použito jako základ pro zpracování několika doporučení, která by mělo respektovat vedení organizace, pokud se rozhodne aplikovat do řízení organizace přístupy procesního řízení. Práce je věcně rozdělena do čtyř částí. První část obsahuje popis organizace z pohledu účelu, globálních cílů vedení a také z pohledu organizační struktury. Druhá část obsahuje globální a detailní procesní modely organizace zpracované na základě metodiky MMABP (Methodology for Modelling and Analysis of Business Process) pana prof. Ing Václava Řepy Csc. Modely jsou vyhotovené v notacích BPMN (Business Process Modelling Notation) a Eriksson-Penker notaci. Součástí druhé části jsou také popisy rozhraní mezi jednotlivými procesy a životní cykly objektů používaných při běhu procesů. Třetí část obsahuje samotné porovnání skutečného stavu v organizaci s modelem PEMM a argumentaci přidělených vyspělostních stupňů. V poslední části jsou popsána zpracovaná doporučení pro zvýšení vyspělosti procesů i prostředí a tím pádem k umožnění zapojení přístupů procesního řízení.
Vedoucí práce: Václav Řepa
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses