Finanční kontrola ve veřejné správě - Pěnkavová, Marika (2011)
Tématem této diplomové práce je Finanční kontrola ve veřejné správě. Jejím hlavním cílem pak je popsat současné právní předpisy aplikované v oblasti finanční kontroly a provést zhodnocení, zda je přezkoumání hospodaření územních samosprávných celků prováděné kontrolorem krajského úřadu a soukromým auditorem kvalitativně srovnatelné. První část, část teoretická, je zaměřena na výčet uplatňovaných druhů kontrol a popis platných právních předpisů, které se k nim váží. Druhá část diplomové práce je částí praktickou a popisuje průběh finančních kontrol na úrovni základního územního samosprávného celku. Záměrem této studie je přiblížit čtenáři praktickou stránku kontrol v oblasti financí ve veřejné správě.