Finanční kontrola ve veřejné správě - Pěnkavová, Marika; Mates, Pavel, 1947-; Louda, Tomáš, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tématem této diplomové práce je Finanční kontrola ve veřejné správě. Jejím hlavním cílem pak je popsat současné právní předpisy aplikované v oblasti finanční kontroly a provést zhodnocení, zda je přezkoumání hospodaření územních samosprávných celků prováděné kontrolorem krajského úřadu a soukromým auditorem kvalitativně srovnatelné. První část, část teoretická, je zaměřena na výčet uplatňovaných druhů kontrol a popis platných právních předpisů, které se k nim váží. Druhá část diplomové práce je částí praktickou a popisuje průběh finančních kontrol na úrovni základního územního samosprávného celku. Záměrem této studie je přiblížit čtenáři praktickou stránku kontrol v oblasti financí ve veřejné správě.
Vedoucí práce: Pavel Mates
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses