ŽENY NA TRHU PRÁCE - HARMONIZACE RODINNÉHO A PRACOVNÍHO ŽIVOTA - Urbánková, Petra (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou postavení a uplatnění žen na trhu práce. Zaměřuje se na harmonizaci pracovního a rodinného života žen z hlediska využití dvou konceptů prosazujících se na evropském trhu práce: (1) koncept flexicurity a (2) koncept Společenská odpovědnost firem (Corporate Social Responsibility, dále: CSR). Cílem práce je prozkoumat možnost harmonizace rodinného a pracovního života v České republice z hlediska těchto dvou konceptů a jejich stupeň využití a možnosti jejich dalšího prosazení a využití. Situace žen na trhu práce a možnosti sladění rodinného a pracovního života jsou podrobeny statistickému zkoumání na datech České republiky a vlastnímu výzkumu, které jsou zasazeny do evropského kontextu.