ŽENY NA TRHU PRÁCE - HARMONIZACE RODINNÉHO A PRACOVNÍHO ŽIVOTA - Urbánková, Petra; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Kubelková, Karina, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou postavení a uplatnění žen na trhu práce. Zaměřuje se na harmonizaci pracovního a rodinného života žen z hlediska využití dvou konceptů prosazujících se na evropském trhu práce: (1) koncept flexicurity a (2) koncept Společenská odpovědnost firem (Corporate Social Responsibility, dále: CSR). Cílem práce je prozkoumat možnost harmonizace rodinného a pracovního života v České republice z hlediska těchto dvou konceptů a jejich stupeň využití a možnosti jejich dalšího prosazení a využití. Situace žen na trhu práce a možnosti sladění rodinného a pracovního života jsou podrobeny statistickému zkoumání na datech České republiky a vlastnímu výzkumu, které jsou zasazeny do evropského kontextu.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses