ANALÝZA PŘÍNOSU BĚŽECKÝCH ZÁVODŮ PRAGUE INTERNATIONAL MARATHON PRO CESTOVNÍ RUCH - Marková, Jana; Herget, Jan; Sogel, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se zabývá hodnocením dopadů masivní sportovní akce, které jsou v tomto případě běžecké závody organizované společností Prague International Marathon v Praze. Cílem práce je co nejobjektivněji zhodnotit dopady masivní sportovní akce a ověřit hypotézu, že pořádání sportovní akce může mít pozitivní dopad na cestovní ruch dané země. Teoretická část objasňuje základní přístupy začlenění sportovní akce do systému cestovního ruchu, věnuje se typologii sportovních akcí a analyzuje působení vlivů s ohledem na jednotlivé aspekty dopadů sportovní akce. Praktická část práce se zaměřuje na podrobnou analýzu dopadů běžeckých závodů PIMu na cestovní ruch. Cílem je kvantifikovat počet účastníků, prozkoumat jejich strukturu z hlediska domácích a zahraničních, vypočítat ekonomický dopad, prověřit mediální pokrytí a zmapovat společenské dopady akce.
Vedoucí práce: Jan Herget
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses