Prístupy k realizácií energetickej politiky EU a USA - Willi, Tomáš; Bič, Josef; Sudliankou, Aliaksandr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cieľom mojej bakalárskej práce je porovnať prístupy k realizácií energetickej politiky Európskej únie a Spojených štátov amerických. Celú prácu som rozdelil do štyroch častí. V prvej časti sa zaoberam energetickou bilanciou oboch centier. Skladba, dostupnosť a zásoby energetických zdrojov hrajú kľúčovú úlohu pri tvorbe energetickej politiky. Druhá a tretia čast je venovaná analýze energetickej a ekologickej politiky Spojených štátov a Európskej únie. Hlavným cieľom týchto dvoch kapitol bude analýza energeticko-politických priorít, legislatívy v oblasti energetiky, rozdelenie právomoci medzi centrom a štátmi, ako aj energeticko-politických nástrojov. V poslednej štvrtej kapitole sú porovnané prístupy k realizácii energetickej politiky oboch centier. Pri porovnaní som sa zameral na štyri hlavné oblasti vyplývajúce z predošlých troch kapitol: primárne energetické zdroje a energeticky mix, miera centralizácie, nástroje energetickej politiky a podpora obnoviteľných zdrojov energie.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses