Využití informačních technologií při navyšování ekonomické efektivnosti měst - Pokorná, Martina; Pour, Jan; Trhoň, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce se zabývá současnou situaci měst, veřejné správy a způsobem, jakým se chtějí vyrovnat s narůstající urbanizací měst za předpokladu zachování kvalitních služeb, spokojenosti obyvatel, stálého zvyšování ekonomického růstu a konkurenceschopnosti na trhu. Cílem této práce je popsat princip Smarter Cities, který pomáhá stanovit efektivní strategii města. Práce se skládá ze dvou částí, první část se zabývá situací ve městech, využívání ICT ve veřejné správě. Dále se zaměřuje na vizi Smarter Cities a představuje nástroje, které principu Smarter Cities využívají. Druhá část se věnuje samotné aplikaci principu Smarter Cities, a to jeho využití městem Plzeň. K dispozici jsem obdržela dva dokumenty města -- Informační strategii pro období 2011--2014 a Informační koncepci města. Jejich analýzu jsem provedla pomocí nástrojů Value Tree a Actionable Smarter Cities. Výstupem této práce budou doporučení aplikací a dalšího postupu, které by měly být implementovány tak, aby respektovaly vizi města a zároveň naplňovaly princip Smarter Cities a podporovaly tak ekonomický růst města.
Vedoucí práce: Jan Pour
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses