Finanční analýza podniků Mipexa s.r.o. a ČKD Nové Energo a.s. a jejich srovnání na základě dostupnosti dat - Kratochvílová, Eva; Strouhal, Jiří, 1980-; Cardová, Zdenka, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Předmětem diplomové práce je Finanční analýza podniků MIPEXA s.r.o. a ČKD Nové Energo a.s. a jejich srovnání na základě dostupnosti dat v letech 2006 až 2009. Práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. V první částí se zabývám popisem finanční analýzy, jejím vývojem, účelem, průběhem a popisem výpočtů dílčích ukazatelů a jejich vypovídací schopnosti. V praktické části se snažím srovnat a ohodnotit vývoj společností MIPEXA s.r.o. a ČKD Nové Energo a.s. a jejich reakce na okolní dění na základě vypočtených ukazatelů. Společnosti spojuje obor podnikání a sídlo v České republice, rozděluje je velikost a finanční možnosti.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses