Governance Lisabonskej stratégie - Buranovský, Martin (2011)
Zámerom bakalárskej práce je analyzovať, aké mechanizmy a konkrétne nástroje governance boli použité pri realizácii Lisabonskej stratégie, preskúmať jej dosiahnuté výsledky a zhodnotiť, či zvolená implementačná metóda spolu s jednotlivými nástrojmi mohla reálne zabezpečiť realizáciu stanovených cieľov. V neposlednom rade má táto práca ambíciu predostrieť názor autora na budúci úspech resp. neúspech nového strategického plánu Európa 2020 a taktiež prezentuje novoprijatý pakt Euro plus a stručne posudzuje jeho možný prínos pre Úniu.